02.12.2019 11:11

13 работи кои силните луѓе ги избегнуваат!


Ами Морин, психотерапевт и социјален работник, проучувала силни луѓе и составила список на работи што тие не ги прават.

Еве го списокот на тринаесет работи што силните и храбри луѓе никогаш не ги прават:

loading...

1. Никогаш не поминуваат време во самосожалување

2. Никогаш не дозволуваат некој да добие моќ над нив

3. Никогаш не избегнуваат промени

4. Никогаш не го отфрлаат она што не може да се промени

5. Никогаш не се обидуваат да им угодуваат на другите

6. Никогаш не се плашат од ризик

7. Никогаш не живеат во минатото

8. Никогаш не прават исти грешки

loading...

9. Никогаш не се навредени од туѓата среќа

10. Никогаш не се предаваат по неуспехот

11. Тие не се плашат од осаменост

12. Тие не мислат дека светот им должи ништо

13. Никогаш не очекуваат непосреден успех.

„Моќта им се дава само на оние кои се осмелуваат да се наведнат и да ја кренат. Само една работа е важна, само едно, да можат да се осмелат.“ – Фјодор Достоевски,


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments