13 „Илуминати“ семејства кои го контролираат светот

Сподели со своите пријатели

Според теоретичарите на заговори, тајната организација Илуминати има свои луѓе во секоја влада, големи корпорации и организации во светот, но наводно постојат само 13 семејства кои се на врвот на таа масонска и илуминатска листа, кои го контролираат светот.

Тоа се некои од најбогатите семејства во светот, поврзани со богатство и моќ ширум планетата, од Европа до Кина. А според зборовите на оние кои ги проучуваат Илуминатите, тие тоа го користат за да ја задржат контролата над човештвото и да се осигураат дека нивниот голем дизајн ќе се спроведе.

Loading...

Овие 13 семејства сите свои ресурси ги вложуваат во глобалниот притисок за една светска влада. Кога тоа ќе се постигне, тие се на врвот на пирамидата, контролирајќи го секој аспект на глобалната полициска држава.

Семејството Астор

Оваа семејство ги претставува некои од најбогатите луѓе во поновата историја, а нивното име се бележи и од далечната 1720 година.

Нивната моќ и богатство се одржуваат во бројни значајни обележја на подрачјето на Њујорк кои се наречени според нив.

Значајни членови на оваа семејство вклучуваат многу генерации Џон Џејкоб Астор, вклучувајќи го и оној кој загинал на Титаник.

Дали тој е убиен затоа што отстапил од Илуминатите нема никогаш да дознаеме.

Loading...

Семејството Банди

Оваа семејство има широки врски со америакнската политика и влада, со неколку истакнати членови кои се вклучени во братството „Черепи и коски“.

Харви Холистер Банди и неговите двајца синови, Вилијам и МекЏорџ, имале клучни улоги во исклучително важни фронтови и проекти на Илуминатите. Тоа го вклучува и проектот Менхетен, ЦИА, прашања за национална безбедност, приватно право и Совет за меѓународни односи (кои го основале Илуминатите).

Семејството Колинс

Ова е едно од најтајанствените семејства во Илуминатите. Малку се знае за нивната генеалогија или историја, но се сомнева дека имаат огромна моќ во внатрешноста на организацијата, со широки врски со сатанистите Нова Англија, што значи дека тие се клучи за сатанистичките ритуали.

Множни членови се астронаутот Мајкл Колинс и актерката Џоан Колинс.

Loading...

Семејството ДуПонт

Едно од клучните семејства во американската индустрија, семејството ДуПонт  имаат потекло уште од Париз во средината на 1700-те. Тие имаат огромна индустриска и комерцијална сопственост, како и недвижнини на истокот, особено во Делавер.

Многу членови исто така имаат врска со масонеријата и разни групи Илуминати, како што се „Билдерберг“ и „Трилатерлана комисија“.

Loading...

Семејството Фриман

Фриман е уште едно од мистериозните Илуминати семејства. Постојат шпекулации дека тие се во голема мера вклучени во „Сионски приорат“, француска тајна организација со мистериозна и веројатно измислена историја.

Исто така бројни членови на семејството Фриман се вклучени во движењето за самопомош, изданок на Новото време, како и длабоко навлезени во џеповите на сатанистите.

Loading...

Семејството Кенеди

Американската политичка династија која се развлекува со генерации наназад. Името Кенеди со себе носи богатство, моќ и привилегија.

Неколку нив имале клучни позиции во Владата, вклучувајќи го и Џон Ф. Кенеди, претседателот под контрола на Илумиантите. Тие исто така имаат долга историја на Илуминати.

Неколку деца Џозеф Кенеди, Џозеф Јуниор, Џон и Роберт, а сите имале трагичен крај под мистериозни околности.

Нивната моќ благо опадна во последните неколку години, но и натаму се вели дека имаат огромно влијание во Кабала.

Loading...

Семејството Ли

Ли е едно од најчестите презимиња во Кина, така да тешко е да се пронајдат адекватни информации за оваа конкретно семејство. Но, низ нив Кина ја игра важната улога во доаѓањето на Новиот светски поредок на Илуминатите, користјеќи го своето огромно население како војска и со прокнижувањето на долгот кој САД го имаат кон нив.

Имено, Ли Пенг бил клучен премиер во вестернизацијата на Кина, а други членови на семејството Ли во Кина и Хонг Конг имаат огромно богатство во недвижнини и производството.

Loading...

Семејството Оназис

Господари на грчкото бродарство, семејството Оназис претставуваат клучна европска врска со древните обреди на Илуминатите.

Нивните бродови се важни во транспортот на стока ширум светот, давајќи им на Илуминатите моќ над тоа што и каде оди. Најмногу членови на семејството Оназис, роднини на претставникот на оваа семејство и вториот маж на Џеки Кенеди, Аристотел Оназис, држат клучни позиции во многу групи Илумианти.

Тие исто така имат врска и со други богати семејства и се вели дека тоа се влијателни сатанисти.

Loading...

Семејството Рејнолдс

Уште една од мистериозните Илуминати семејства. Оваа семејство држи огромен дел од цигарите низ компанијата „РЈ Рејнолдс“, правејќи ги Американците зависни од моќни дроги, со влада која им овозможува слободна работа.

Како американското кралско семејство, семејството Рејнолдс има бројни членови на масонеријата на високи положби, многу филантропски врски, како и врски со култи и сатанизмот.

Loading...

Семејството Рокфелер

Едно од најмоќните семејства во светот, Рокфелерови имаат екстремно богатство и моќ. Освен својот имот во недвижинини и индустријата, како и нивните политички врски, Рокфелерови голема количина пари даваат на верски организации, за кои оние кои ги изучуваат Илуминатите тврдат дека всушност се полигони за сатанисти.

Тие исто така се инструментални во формирањето клучни групи Илуминати, како што е Советот за надворешни односи.

Семејството Ротшилд

Кога се истражуваат заговори за Илуминатите, едно име повторно и повторно се појавува – Ротшилд.

Синовите на Маер Амшел Ротшилд ги соновале семејните банки во пет клучни европски земји, за кои се вели дека таму стекнуваат огромно богатство така што започнуваат војни и продаваат оружје на двете страни.

Се наведува, дека дури и сега политичарите кои се под контрола на Ротшилдови, своите одлуки ги донесуваат врз основа на тоа што е добро за тоа семејство, а не за народот.

Семејството Расел

Христијанскиот министер Чарлс Т. Расел одиграл клучна улога во основањето на движењето „Bible Student“ од кое настанале бројни верски групи, пред се Јеховините сведоци.

Оние кои ги изучуваат Илуминатите веруваат дека овие групи всушсност се фронтови на сатанизмот, дека членовите се користат како топовско месо на Илуминатите.

Други членови на семејството Расел држат водечки позиции во „Черепи и корсти“, масоните и американската влада.

Семејството Ван Дјун

Едно од најмалку познатите семејства во Илуминатите, оваа семејство има врски со основањето на Њујорк и е едно од многуте истакнати холандски семејства во рана Америка.

Се вели дека тие имаат врски со структурата на америакнската влада, богатството и моќта на Западна Европа и проектите за контрола на умот кои се спроведуваат во екстремна тајност.

Малку од ова е потврдено, но тоа постои и можете и сами да го истражите, велат теоретичарите на заговори.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *