10 златни правила за вечна љубов во бракот

Сподели со своите пријатели

За успешен брак потребно е да се вљубите повеќе пати, секогаш во иста личност, мудро рекла Мињон Меклафлин, американска новинарка и авторка.

Loading...

Да нуачиме да бидеме посреќни во бракот. Да бидеме вистински задоволни покрај саканата личност со која делиме се.

Следните 10 мудрости можат да ни помогнат во тоа, а важат секако за двајцата сопружници:

Никогаш не бидете лути во исто време.

Не викајте еден на друг никогаш, освен ако во домот не избил пожар.

Препуштете му на партнерот чест да „победи“ во расправијата кога за тоа ќе се укаже можност.

Критикувајте со љубов.

Не оживувајте ги денес вчерашните грешки.

Loading...

Попрво запоставете го целиот свет, отколку едно друго.

Не одете на спиење пред да го решите проблемот.

Кажете нешто убаво на љубовта на својот живот макар еднаш дневно.

Кога ќе направите нешто лоши, признајте го тоа и побарајте прошка.

Не заборавајте дека за танго се потребни двајца. Никој од вас никогаш не е единствен виновник, како што ниту еден од вас не може секогаш да биде тој што е во право.


Leave a Reply