10 работи кои треба да ги чувате во фрижидерот, а не се храна

Сподели со своите пријатели

Постојат работи кои би имале многу корсти кога би се чувале на суво, студено место како што е фрижидерот. Она што е најголемо изненадување е фактот дека не станува збор за храна.

1. Крема за очи

Овие креми се напреви да помогнат на отечените очи. Ништо не е толку смирувачки како студена крема. Ова има логика кога ќе се сетиме дека луѓето користат студена лажиза да се справат со подочниците. Изладете ја својата крема во фрижидерот за да ја направите поефикасна.

2. Молив за очи

Жените обично држат моливчиња за очи во несесерот. Сепак, можете да им пронајдете нов дом. Моливот за очи многу лесно се сече кога се чува на студена температура, па повеќе нема беспотребно да ја го трошите додека сечете.

3. Лак за нокти

Чувањето на студено место го успорува процесот за промени на бојата кое се случува по некое време.

4. Хулахопки и најлон чорапи

Loading...

Хулахопките и најлон чорапите најлесно се упропастуваат по само едно носење. Чувањето во фрижидер или замрзнувач преку ноќ ќе ги зацврсти влакната и ќе ги намали шансите тие да се искинат.

5. Фармерки

Ако сте некој кој редовно ги пере фармерките, тогаш идејата за нивно чување во замрзнувач сигурно звучи лудо. Сепак, ексрпетите за фармерки препорачуваат нивно замрзнување за да ги убиете бактериите и да ја сочувате бојата.

6. Сите работи на кои сте расипале восок

Ова навистина создава главоболка. Меѓутоа, постои едноставно решение. Оставете го предметот на кој сте расипале восок на кратко во замрзнувачот и лесно ќе го исчистите восокот од неа.

7. Предмети залепени со гума за џвакање

Можеби малку е срамота да признаеме,но на било кого од нас во некој момент од облекатаму испаднале гумите за џвакање. Наместо да почнете да ја отворате и создавате нови проблеми, соблечете ја маицата или друго парче гардероба и оставете во фрижидерот или замрзнувачот. Студената температура ќе ја зацврсти гумата за џвакање и лесно ќе се отстрани.

Loading...

8. Отворете коверта

Секако, отварањето туѓа пошта не е дозволено, но се случува ковертата да ја залепиме пред внатре да го ставиме она што сме сакале. За да не ви пропадне ковертата и трудот за пишување адреса, стевете во замрзнувачот на час или два. Студената температура ќе ги растури врските во лепакот и лесно ќе го отворите ковертот без кинење.

9. Цвеќе

Дали сте забележале дека е студено во цврќарниците? Постои добра причина за тоа. Како и кај сите расипливи работи, студеноста го успорува и нивниот метаболитички процес. Затот,а ако сакате цвеќето да ви остане свежо подолго време, држете го преку ноќ во фрижидер.

10. Навлака за перница

Дали сате да спиете на студената страна од перницата? Ако одговорот е да, дефинитивно би требало да ја држите навлаката од перницата во зарзмувач. Навлакта би требало да ја перете секој втор ден, но ретко кој од нас го почитува тоа правило. Држањето во замрзнувач е брз анчин да се убијат бацилите, кои може да се парктикуваат на секој друг начин.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.