10 правила за квалитетен секс

Сподели со своите пријатели

Сексот е комплексна наука која има свои закони. Добро е што за разлика од геометријата на пример обуката на оваа дисциплина е доста пријатна.

Тука синтетизиравме 10 правила кои би требало да ви гарантираат уживање во кревет без несакани ефекти.

Loading...
  1. Штом не сака – НЕМА

И двајцата партнери треба да имаат желба за секс, инаку нема да излезе ништо убаво. Побрзо ќе личи на долг или силување.

Исклучок: Понекогаш апетитот доаѓа со јадењето. Особено, ако ти замириса на чудесна зелка или сармички. Но ако сармичките се присутни, а апетитот така и не доаѓа, нема смисла да се тераш насила.

Најголемите секс тајни на хороскопските знаци: Еве што ги доведува до лудило!

  1. Почувствувај ја разликата

Најубавиот секс е разновидниот секс. Кога сè се случува во исто време и на ист начин, половиот однос се претвораат во нешто секојдневно и неинтересно како миењето на рацете.

Исклучок: Ако миете рацете еднаш-два пати на годината, ништо чудно да добиете некое задоволство од овој процес.

  1. Разговарајте

Сексот треба да се дискутира. Во оваа тема нема ништо срамно. Не е толку страшно да ги кажете оние узречици и тој / таа конечно да сфати што ви се допаѓа во кревет. Не откажувајте сепак да ги исполните и желбите, и фантазиите на партнерот.

Исклучок: Ако сака на пример да правите секс на плочникот сред бел ден. Не за друго, туку се води прекршување на јавниот ред и може да ви казнат.

  1. НЕ ручајте

Не брзајте со сексот по обилно јадење. Прво, со полн стомак е тешко да се движите. Второ, ситиот маж претпочита да дреме, наместо да има секс. Факт.

Loading...

Исклучок: Ако не само што проголтувате лакомо порции, туку нежно се храните еден друг како во “Девет и пол недели”, вечерата брзо ќе се трансформира во љубовна игра и нема да ви остане време да се нјадете добро.

  1. Трезен разум

По сексуалните индикатори мртво пијаната жена нежно отстапува од гумени кукли. Соодветно добива горе-долу толку задоволства. Што се однесува до пијаниот човек … За него водење љубов личи на обид да врати во туба стегајќи паста за заби.

Исклучок: Мртвопијан и благо подпвнат се две сосема различни работи. Вториот пример нема проблеми со пастата за заби.

  1. Парадоксално, но ФАКТ

Не бидете себични. Партнерот исто така, сака да добие задоволство. Но и не заборавајте дека смислата на сексот не е во тоа да ги исполнувате безпоговорно неговите желби. Односно бидете себични. Парадоксално.

Исклучок: Ако имате секс со апатичен Објект: гумена кукла, мртвопијан човек.

  1. БЕЗ глупости

За време на секс не си мислете како изгледате отстрана. Дали сте благодатно поставен во поза, дали осветлувањето не паѓа премногу косо, не ви ги нагласува прекрасните сини очи и слично. Партнерот одамна ве разгледал детално и проценил дека сте ок.

Исклучок: Ако се сликате во порнофилмови. Но тогаш режисерот ќе ја има грижата.

  1. Напредно галење

Запомнете дека женското тело се состои и од други делови, освен она најважното, таму долу. При тоа некои од нив се речиси исто толку чувствителни. Не оставајте бели дамки во географијата на нејзиното тело.

Исклучок: Има причини делот да биде најважниот.

  1. Здравствено осигурување

Без добри заштитни средства нема добар секс. Така нема да има потреба да мислите за ризик од несакана бременост, туку за далеку пријатни работи. Пак и пријатноста под покривката нема да доведе до непријатен курс со антибиотици.

Loading...

Исклучок: Ако верувате на партнерот како на швајцарска банка и ако намерно се стремите кон создавање на поколение.

  1. Основното правило

Во сексот нема никакви правила.

Исклучок: Нема.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *