10 правила кои дадилките во кралските семејства не смеат да ги прекршат

Сподели со своите пријатели

Принцот Џорџ и принцезата Шарлот секогаш се во безбедни раце со оглед дека за нив 24/7 се грижат најдобрите дадилки.

Постои дури посебно училиште во кое тие се образуваат и учат строги правила за нивната работа.

10 правила и должности до ко мора да се придржуваат кралските дадилки.

1. Мора да знаат да ставаат пелени на неколку начини

Во кралското семејство не е обичај да се користат пелени за еднократна употреба. Пред дадилката да добие работа, таа мора да знае да стави пелени на неколку начини за да на детето му биде што поудобно.

2. Просторот за играње мора да биде беспрекорно уреден

А таа задача не е дноставна со оглед дека кога детето ќе се заигра, може да ги расфрла играчките, а може да замислиме какви и колку играчки има во кралското семејство.

 

Loading...

 

3. Мора да знае како да се соочи со можни напаѓачи

Безбедноста на децата е на прво место, а дадилката мора да знае да го заштити детето како од папараците така и од потенцијалните напаѓачи. Одредени дадили имаат завршен курс по теквондо.

4. Мора да знае да вози брзо

За да ги избегне новинарите кои постојано го набљудуваат кралското семејство, дадилката мора да биде вешта со воланот, а пригоа да не го загрози животот на детето.

 

 

5. Мора да биде добар пливач

Бидејќи кралското семејство често оди на одмор на брего, дадилката мора да биде подготвена за спасување во случај децата да влезат во вода и да започнат да се дават.

6. Смее да носи минимална количина на шминка

Студентките на колеџот „норланд“ каде се образуваат да бидат дадилки, носат скромни браон униформи и мора да избегнуваат нападна шминка. По дипломирањето униформите ги носат во специјални прилики и мора да зигледаат природно.

 

Loading...

 

7. Смее да носи само дискретно додатоци

Кралската дадилкаисто така не смее да носи впечатлив натик туку само суптилни и скромни парчиња.

8. Мора да биде доволно силна за да управува со колички тешки над 30 килограми.

Количките од марката „Silver Cross“ се најпопуларни помеѓу припадниците на кралското семејство, а нивната карактеристика е дека се прилично тешки за маневрирање.

 

 

9. Мора да обрне внимание детето да се храни здраво

Секако дека куварите се задолжени за подготвување на секој оброк, но одговорноста на дадилката да биде сгиурна да се води сметка за тоа што детето јаде и дали ќе развие здрави навики во исхраната.

10. Мора да биде подготвена во секој момент да го смири расплаканото дете

Дадилката е таа која се буди доцна во ноќта за да го смири расплаканото дете.


Leave a Reply