Железничкиот сообраќај и натаму во блокада

Сподели со своите пријатели

Веќе петти ден желензичкиот сообраќај во Република Македонија е целосно блокиран поради протестот на вработените во Македонски железници – Транспорт, поради неисплатената јануарска плата.

Според Независниот синдикат на Македонски железници, вагоните нема да се движат се додека не биде исплатена платата за јануари, додека пак од компанијата велат дека до крајот на месецот ќе биде исплатен првиот дел од платата за посочениот месец, а на 10ти март и вториот, што пак за вработените е неприфатливо.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.