Зошто треба да пиеме загреано млеко два пати дневно?

Сподели со своите пријатели

Кога имате проблем со грлото, оваа метода сигурно ќе ви биде од голема корист. Иако веројатно веќе сте го посетиле лекарот, потребно е одредено време терапијата да започне да делува и да се чувствувате подобро.

Ако сакате побрзо оздравување, употребете ја старата метода за лечење на нашите баби со чија помош била лечена кашлицата и болка во грлото кога сме биле деца, а и која нашите лекари и ден денес ни ја препорачуваат како вистински мелем за белите дробови.

Станува збор за загреано млеко кое треба да се пие два пати на ден.

Овој напиток е познат како шербет или карамел-млеко, но како и да го нраечете, сите го делат истото мислење – ефикасно го смирува кашлањето, брзо го исфрлува секретот од грлото, а ја смирува и болката во градите и белите дробови, воедно и целиот организам.

Рецептот за овој неприкосновен мелем за бели дробови, кашлица и затворени синуси е многу едноставен.

Две или три лажички шеќер ставете во ѓезве и загрејте на шпротетот. Шеќерот бргу ќе се растопи, така да најдобро е да не се одалечувате од шпоретот затоа што може да загори. Кога ќе стане течен и ќе доби златна боја, веднаш сипете 203 децилитри млеко во ѓезвето и оставете да проврие.

Оставете малку да се разлади и пијте додека е топло. Повторете ја истата постапка и пред спиење.

 

Loading...