Вилхелм Јунила

Сподели со своите пријатели

Новиот министер за економија на Финска, Вилхелм Јунила, од националистичката Финска партија, поднесе оставка по само 10 дена на функцијата поради изјавите што ги дал на екстремно десничарски настан пред четири години. Loading… Џунила беше обвинет дека постојано ги спомнувал нацистите. Иако се извини и го преживеа гласањето за недоверба,Прочитај повеќе