Ујгурци

Сподели со своите пријатели

Обединетите нации објавија извештај за кинескиот регион Ксинџијанг кој укажува на можни „злосторства против човештвото“ и „веродостојни докази“ за тортура и сексуално насилство врз заедницата на малцинството Ујгур. Loading… Во извештајот се наведува дека произволното и дискриминаторско приведување на Ујгурите и другите членови на претежно муслиманските групи може да сеПрочитај повеќе