ТикТок

Сподели со своите пријатели

Алгоритмите одредуваат што и по кој редослед гледаат корисниците на социјалните мрежи, а компаниите строго ги чуваат. Американските технолошки гиганти Мета и Алфабет успеаја да обезбедат статус на деловна тајна, забележува Би-Би-Си. Loading… Кинеската управа за сајбер простор (CAC) објави листа со описи на 30 алгоритми и планира да јаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Одредени апликации имаат историја на пребарување или гледање содржина, а ТикТок се чини дека тестира слична функција во моментот. Loading… Популарниот сервис за кратко видео тестира опција која ќе им овозможи на корисниците да ја видат историјата на сите видеа што ги гледале досега. Сепак, ова само по себе неПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На социјалните мрежи се објавуваат многу содржини, а дел од тие содржини не се за сечии очи. За да одлучат која содржина е општествено прифатлива, а која е забранета, компаниите ги користат услугите на модераторите кои треба да гледаат голем број контроверзни фотографии и видеа. Loading… Веќе многу е напишаноПрочитај повеќе