Совет на Општина Куманово

Сподели со своите пријатели

Дарко Петковски Спејко денеска поднесе оставка од функцијата член на Совет на Општина Куманово. Loading… Оставката следува поради негово вработување во странство. Петковски стана дел од Советот во октомври 2022 година, откако претходно оставка си поднесе советникот Николај Павловски од здружението „За наше Куманово“ на градоначалникот Максим Димитриевски. Советот едногласноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Советот на Општина Куманово денеска ќе ја одржи својата редовна 36. седница на чиј дневен ред се очекува да се најдат десет точки. Loading… Седницата со почеток во 10:00 часот ќе се одржи во кружната сала на поранешен Комитет, а пред советниците треба да се најде и програмата за нивнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во кружната сала на зградата на поранешниот Комитет, денеска со почеток во 10:00 часот, ќе се одржи триесет и четврта седница на Советот на општина Куманово. Loading… На дневен ред пред советниците ќе се најдат вкупно 21 точка, а целосниот дневен ред може да го прочитате во продолжение: Информација заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Вкупно 24 точки ќе се најдат на дневен ред на утрешната 33та седница на Советот на Општина Куманово. Loading… Од финансиски извештаи на јавни претпријатија, измени на предлог програми за спорт, култура и развој, до извештаи за извршување на Буџетот, ќе треба да се најдат пред советниците. Седницата започнува воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дали ќе продолжи бесплатниот автобуски превоз во Куманово ќе биде одлучувано утре на триесет и првата седница на Советот на Општина Куманово. Loading… Со почеток во 10 часот Советот ќе ја одржи 31-вата седница на чиј дневен ред има три точки, меѓи кои и одлуката за субвенционирање на општински линискиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово ќе одвои средства за да го поддржи советувалиштето за жртви на семејно насилство, одлучија советниците на последната седница. Loading… Како што информираа надлежните од комисијата за еднакви можности за мажи и жени ќе се одвојат 711.000 денари за двегодишна поддршка на акцискиот план за рамноправност на жените иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Советот на Општина Куманово утре со почеток во 10 часот во кружната сала на поранешен Комитет ќе ја одржи својата 30. седница. Loading… На дневен ред пред советниците ќе се најдат вкупно 17 точки меѓу кои извештајот на Полициската станица, извештаи на неколку јавни претрпијатија, ангажирање работници во Домот заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Боксерот Реџеп Реџеповски од денеска официјално е нов член на Советот на Општина Куманово. Loading… Ова следува откако претходно од коалицијата „За наше Куманово“ оставка си поднесе советникот Бетим Хајдари. – Верификационата комисија на Советот на Општина Куманово во состав Лидија Костиќ и Дритон Сулејмани го разгледа уверението на избраниотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Совет на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска, денеска одржа прес-конференција во врска со работењето на ЈОУ Детска градинка „Ангел Шајче“ во Куманово. Loading… Во своето излагање, Ѓорѓиевска упати прашања согласно тврдењата на директорката на оваа детска установа и доставените табеларни прегледи од кои се гледа дека од 40% доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Советот на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска на денешната прес конференција одговори на вчерашните обвинувања на директорката на Детската градинка „Ангел Шајче“ Марина Алексоввска. Loading… Алексовска вчера рече дека Советот не одобрил зголемување на капацитетите за згрижување во градинката со што нови уписи есенва нема да има. Според Ѓорѓиевска,Прочитај повеќе