Слабеење

Сподели со своите пријатели

Постојат многу различни теории затоа како да ги подобриме нашиот метаболизам.Тоа е природен процес кој се случува во нашето тело, и не одржува живи и здрави. Тој е зависен од бројни фактори како возраста, полот, телесниот состав, физичката активност и холистичкиот начин на живот. Метаболизмот е брзината со која нашетоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Намалувањето на мастите во исхраната дава повеќе резултати при слабеење од ограничувањето на јагленохидратите. Ова го покажува истражувањето на лекари од Американските институти за здравство, цитирано од страна на БиБиСи. Според научниците диетите, кај кои се ограничува внесувањето на јаглехидрати или масти се ефикасни, но подобри резултати се забележуваат кајПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сок од кој се топат килограмите додека читате книга? Loading… Да, и тоа е возможно со употреба на лековитите својства на медот измешан со цимет. Многу малку луѓе знаат дека комбинацијата од овие две состојки го забрзува метаболизмот и помага при губење на телесната тежина. За подготовка на овој напиток,Прочитај повеќе