Младен Трендевски

Сподели со своите пријатели

„Графити фест“ утре по петти пат ќе се одржи во Куманово во организација на здружението „Форма“. Loading… Дваесетина уметници од Македонија, Србија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Турција и Словенија ќе творат на потпорниот ѕид на улцата „Лесковачка“ во населбата Гоце Делчев со почеток во 10 часот. Освен цртање настанотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Седумнаесетметарски мурал на Гоце Делчев ќе го краси објектот на кумановската Гимназија која го носи името на овој револуционер. Loading… Зад идејата стојат младите уметници од здружението „Форма Куманово“: Младен Трендевски, Дарко Трајковски, Дејвид Стоилковски и Горан Стојанов. – Идејава е наша „Форма Куманово“, пред една година се роди, дојдовмеПрочитај повеќе