Dell Technologies

Сподели со своите пријатели

Американскиот производител на персонални компјутери Dell Technologies во понеделник објави дека ќе укине 6.650 работни места поради послабата потрошувачка на граѓаните и компаниите во услови на висока инфлација и повисоки трошоци за задолжување. Loading… Технолошкиот гигант се приклучува на низата фирми, вклучувајќи ги Alphabet, Amazon, Meta и Microsoft, кои најавијаПрочитај повеќе