Многу лекари препорачуваат жените по 40-годишна возраст целосно да ги исфрлат млечните производи
Млечните производи се богати со хранливи материи и основни материи за организмот, но голем број на луѓе почнаа да развиваат нетолеранција на лактоза во млекото.
Ако оваа група на храна е исклучена од исхраната, таа мора да биде заменета со друга друга.
Кељот и слаткиот компир се полни со калциум, оревите и зелената соја содржат значителни количини на магнезиум, а киселата зелка е богата со пробиотици.
Ако ги исклучите млечните производи од вашата исхрана, ќе ги забележите овие промени:
Нема да имате проблеми со стомакот како болка, надуеност и гасови
Кога лактозата повеќе се толерира од телото, во цревата се создаваат киселини и гасови, предизвикувајќи болка и надуеност. Кога престанете да консумирате млечни производи, овие проблеми целосно ќе ве напуштат.
Ќе изгубите неколку килограми
Лактозата е шеќер, а шеќерот придонесува за дебеењето. Кога ќе ги отстраните млечните производи од вашата диета, тоа значи дека ќе се намали внесот на шеќер, што е првиот чекор за губење на тежината.
Варењето ќе работи како часовник
Нетолеранцијата на лактоза ја зголемува количината на вода во цревата, што доведува до проблеми со варење и до дијареја или дури и запек. Кога престанувате да ја консумирате оваа храна во вашето тело, столицата ќе се нормализира за многу кратко време.
Здрави црева и генерално подобро чувство
Млечните производи кај чувствителни лица предизвикуваат воспаление во гастроинтестиналниот тракт, што може да предизвика замор, иритација на желудникот и гадење. Исфрлањето на млечни производи помага во обновувањето на здравите бактерии.
Поздрава и почиста кожа
Телото испушта отпад и токсини на три начина: преку мокрење, преку столицата и низ порите. Чувствителноста на млечните производи, исто така, може да се манифестира на кожата во форма на акни, осип, па дури и егзема.