Пита без кора со павлака и сирење! Домашно предјадење за 40 минути, еве како да се подготвува!

Сподели со своите пријатели

Пита без кора е вкусно чудо што секогаш ќе го правите. За овој рецепт ви требаат околу 45 минути, а вкусот е фасцинантен

Loading...

Состојки:

2 јајца

150 гр брашно

2 лажици гриз

100 мл млеко

1/2 прашок за пециво

50 гр путер

Loading...

 

 

За  полнење:

200 гр сирење

200 гр павлака

100 гр маслинки

поголема црвена пиперка

Loading...

јајце

Подготовка:

Изматете 2 јајца, а потоа додадете брашно со прашок за пециво, млеко, омекнат путер и изедначете добро и истурете во тавата (25х15 см) половина од смесата. Исечете го сирењето на коцки и наредете го врз тестото. Изматете ја павлаката со јајцето.

На сирењето наредете исечени маслинки и сецкани пиперки. Прелијте ја со павлака и намачкајте, а потоа и другиот дел од тестото. Израмнете убаво и печете на 200 степени околу 40 минути.

Leave a Reply