Со неколку состојки и со малку напор, направете го најмекото и сочно бело месо досега.
Loading...
Состојки:
500 гр бело месо, 2 лажици брашно, сол, сув зачин, оригано, кари, лук во прав, 25 гр путер или маргарин, 3 лажици масло, 300 мл млеко, 150 гр маринирани печурки.
Подготовка:
Исечете го секое парче пилешко по должина, а потоа исечете го на половина. Истолчете го малку и додадете сол. Потоа добро превртете го месото во брашно. Ставете го маслото и путерот во шерпата и загрејте, а потоа додадете го месото и пржете на двете страни. Кога месото е пржено, додадете млеко и оставете да врие уште 10 минути. Потоа додадете сецкани маринирани печурки и зачини. Оставете да врие уште 2-3 минути.
Loading...