Од 1 јули – нова цена на електричната енергија?

Сподели со своите пријатели

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска треба да ја објави одлуката за новата цена на електричната енергија.

Loading...

РКЕ вчера одржа подготвителна седница, а пресметката на цената на електричната енергија ја врши врз основа на извештаите од енергетските компании ЕЛЕМ, ЕВН и МЕПСО, од што зависи дали цената на струјата ќе се зголеми или не..

Новата одлука за цената на струјата ќе важи од 1 јули годинава.