АПСОЛУТНО ВКУСНО: Крем-торта со цреши: Неодоливо уживање за сите!

Сподели со своите пријатели

Ова е вид на торта што воодушевува и сите секогаш бараат парче повеќе.

Loading...

Состојки:

За кората:

6 белки

6 лажици шеќер

6 лажици масло

6 лажици млеко

10 лажици брашно

Loading...

1 вреќа прашок за пециво

2 дл млеко за преливање на испечената кора

 

За фил:

6 жолчки

200 гр шеќер

2 вреќи ванилин шеќер

1 пудинг од ванила

Loading...

2 лажици густина

5 дл млеко

1 кесичка (10 g) желатин

200 мл слатка павлака

1 кесичка крем во прав

100 гр еурокрем

250 гр бисквити

 

Loading...

За декорација на торта:

200 гр шлаг во прав

100 гр цреши

 

 

Loading...

Подготовка

Изматете 6 белки со 6 лажици шеќер, додадете масло, млеко, брашно и прашок за пециво. Ставете ја смесата во плех 20х35 см претходно попрскана  со брашно и уље. Печете на 180 степени околу 20 минути додека не потемнат. Избоцкајте ја испечената кора и посипете со 2 дл млеко.

Полнење: Изматете 6 жолчки со 200 гр шеќер, 2 ванили, 1 пудинг од ванила, 2 лажици густин, 1 дл млеко. Додадете го ова на 4 дл врело млеко и варете го додека не се излади. Во ладно, додадете 200 мл шлаг и 1 кеса шлаг според упатствата на кесата.

Истурете 4 лажици желатин да отече, стопете го на тивок оган и додајте го на филот. Изматете добро и поделете го филот на 2 дела. Во еден дел додадете 100 гр еурокрем. Пополнете ја тортата во тавата во која се печеше кората. Ставете го филот со еврокрем преку кората и потоа ред бисквити што ги потопуваме во млеко. Одозгора ставете светол фил.

Изматете 200 гр шлаг со 2 дл газирана вода и додадете 100 гр изблендирани цреши. Премачкајте ја тортата на една половина и ставете уште 50 гр изблендирани цреши во другата и украсете ја тортата.

Loading...

Leave a Reply