Најдобар трик како да не ви прска маслото додека готвите: Ретко кој го знае ова

Сподели со своите пријатели

Кога размислувате за пржење храна, дали ви се крева косата кога ќе го чистите маслото што прскало за време на подготовката?

Loading...

Постои едноставен трик за да се спречи ова прскање, и ретко кој го знае тоа.

Трикот за да го спречите ова е да додадете малку сол во тавата штом ќе го додадете маслото, пред да се загрее.

 

 

Покрај тоа, добро исушете ги состојките пред да ги натопите состојките. Исто така, важно е храната што ја ставате на загреаното масло да не е влажна (тоа е комбинацијата на влага и топло масло што води до прскање). Исушете ги и лесно, со помош на шпатула, спуштете ги во тавата, од што е можно помала височина.

За да може вашата кујна да биде што е можно почиста по пржењето, важно е тавата да не биде премногу плитка. Значи, користете подлабока или, уште подобро, шерпа.

Loading...

 

 

 

Leave a Reply