Vesti Kumanovo

Сподели со своите пријатели

Почна реконструкција на водоводната мрежа на улицата „Славиша Вајнер“ во Куманово, соопштија денеска од одделението за комунални дејности. Loading… Реконструкцијата на водоводната мрежа е дел од овогодишната програма за изградба, одржување и реконструкција на водоводна мрежа на општината.     – Мрежата беше дотраена, изградена е во шеесеттите години одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Совет на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска на денешната прес-конференција во врска со детската градинка „Ангел Шајче“ од Куманово истакна дека моментално се запишани 635 деца повеќе од капацитетот на установата. Loading… „Мнозинството од Советот на Општина Куманово никако не е против зголемување на бројот на деца во воспитнитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека градот Куманово повторно се наоѓа во најдобрата група институции со многу добра активна транспарентност со индекс од 95.8%, значително подобрувајќи ја транспарентноста во изминатите години според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации. Loading… „Ја потврдуваме нашата континуирана заложба за искрен и отворенПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Привршува реконструкцијата на неколку објекти под надлежност на Здравствениот дом Куманово, информираа на прес-конференција од здравствената установа. Loading…     Средствата во висина од околу пет милиони денари се обезбедени од Здравствен дом. Опфатена е реконструкција на детскиот диспанзер во централната зграда, позната како Уред, објектот на Итна помош, амбулантатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Делови од околината на Куманово утре ќе останат привремено без електрична енергија, најавуваат од ЕВН Македонија. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, во период од 08:00 до 14:00 прекини ќе има кај корисниците од улица „1“, односно Никуљски пат во населбата Карпош, како и улицитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска завршува обврската за поседување на зимска опрема во возилата. Обврската стапи на сила на 15 ноември минатата година. Loading… Обврската е пропишана во член 361 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, каде во став 1 е наведено дека моторните возила и мобилните машини кога учествуваат во сообраќајПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски, во вечерашното гостување во емисијата „Вин Вин“ на телевизија Телма истакна дека Куманово како најголема општина по глава на жител на дневна основа за локалната самоуправа да може да функционира потребни му се 100.000 евра дневно за да функционира образованието, социјална заштита, детските градинки,Прочитај повеќе