Театар Куманово

Сподели со своите пријатели

Театар Куманово за утре ја најави премиерата на претставата ”Жена од минатото” во режија на Нела Витошевиќ. Актерска екипа: Александра Пешевска Игор Ангелов Јасмина Василева Марко Трајковиќ Нина Максимова Loading… Трилер драмата ”Жена од минатото” е работена според текст на Роланд Шимелфениг, германски автор, со актерска екипа во состав: Александра Пешевска Игор Ангелов, ЈасминаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Жена од минатото“ од авторот Роланд Шимелфениг, а во режија на Нела Витошевиќ, е новата ПРЕМИЕРА во сезона 2015 година, соопшти денес Театар Куманово. Loading… Темите за осаменоста, отуѓеноста, рушењето на интегритот на поединецот, влијание на случувањата од минатото врз иднината, непостоењето на етички норми и принципи, неснаодливоста во оваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во организација на група ученици од Гимназијата “Гоце Делчев”, вчеранавечер во Театар Куманово, гимназијалците настапија со претставата ”Радован III”, спроведена во рамки на проектната активност “Литературни клубови и драмски секции” под раководство на проф. Соња Тодоровска. Loading… Театарска претстава е базирана на познатата комедија “Радован III “, запаметена на поранешнитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Театар Куманово, вчеранавечер се одржа промоција на видео спот, обработка на македонската народна песна ”Аир да не сториш мамо”, во изведба на Александар Богдановски, дипломиран музичар изведувач од Куманово. Loading… Македонската народна песна ”Аир да не сториш мамо”  потекнува од североисточниот регион, односно од тромеѓата Куманово, Кратово и КриваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Театар Куманово,  во среда, со почеток во 20.30 часот, Александар Богдановски пред кумановската публика ќе го промовира официјалниот видео-спот за народната песна: „Аир да не сториш мамо“. Loading… Песната е изворно кумановска. Задржувајќи се на нејзината основна мелодија, Александар и’ дава модерен и урбан израз со што музичкото културноПрочитај повеќе