село Проевце

Сподели со своите пријатели

По нешто повеќе од половина година, денеска точно во 12 часот ќе биде отворен за сообраќај мостот на реката Кумановка во селото Проевце на магистралниот пат Куманово – Свети Николе. Loading… Патниот правец беше затворен на почетокот на март поради санација на мостот, кој имаше сериозни оштетувања. Градежните активности започнааПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна изградбата на фекална канализација да улицата од село Проевце кон градот Куманово, информираа денеска надлежните од одделението за комунални дејности. Loading…     Жителите на ова населено место досега немаа мрежа и бараа изградба за да се решат нивните основни инфраструктурни потреби. – Канализациската мрежа ја гради скопската компанијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Почна тампонирањето на улицата која го спојува село Провце со кружниот тек во Куманово, соопштија денеска надлежните од одделението за комунални дејности. Loading… – Улицата се тампонира во должина од 830 метри. Очекуваме наскоро да заврши, изјави помошникот раководител на одделението, Момчило Јовановски.     Жителите на населбата подолг временскиПрочитај повеќе