Рим

Сподели со своите пријатели

Во Рим пет автомобили се запалени вечерва на паркингот на италијанската телекомуникациска компанија Тим – три возила се целосно уништени, а две се оштетени. Loading… На местото на палењето е оставен знакот „No 41 bis“, кој се однесува на контроверзниот член 41 bis од Законот за извршување на затворските санкции,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Римската империја се смета за исклучително напредна за своето време, особено ако се земе предвид дека имале решенија за загревање на внатрешните простори и пристојни водоводи, што било врв на цивилизацијата во тоа време. Loading… Но, тие имале и некои многу чудни закони и обичаи кои биле дел од секојдневниотПрочитај повеќе