Општина Старо Нагоричане

Сподели со своите пријатели

Државната изборна комисија обработи 73,68 отсто од избирачките места во општина Старо Нагоричане. Loading… Според досега обработените податоци, кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Сиљановска Давкова освоила 63,26 отсто од гласовите, односно вкупно 663 гласа. Кандидатот на СДСМ Стево Пендаровски освоил 358 гласа, односно 34,16 отсто. Неважечки биле 27 ливчиња. Денеска правоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Излезноста до 18:30 часот на вториот круг претседателски избори во Старо Нагоричане е 55,24%, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Овој процент се базира на вкупно 99,87 отсто од обработени избирачки места. Тоа е за поголема излезност од првиот круг, кога во исто време гласачкото право го оствариле 51,17Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Излезноста до 15 часот на вториот круг претседателски избори во Старо Нагоричане е 34,77%, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Овој процент се базира на вкупно 99,87 отсто од обработени избирачки места. Тоа е за нијанса пимала излезност од првиот круг, кога во исто време гласачкото право го остварилеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Излезноста до 13 часот на вториот круг претседателски избори во Старо Нагоричане е 24,32%, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Овој процент се базира на вкупно 99,87 отсто од обработени избирачки места. Тоа е за нијанса поголема излезност од првиот круг, кога во исто време гласачкото право го остварилеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Излезноста до 11 часот на вториот круг претседателски избори во Старо Нагоричане е 11,76%, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Овој процент се базира на вкупно 99,87 отсто од обработени избирачки места. Тоа е за нијанса поголема излезност од првиот круг, кога во исто време гласачкото право го остварилеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Излезноста до 9 часот на вториот круг претседателски избори во Старо Нагоричане е 3,81%, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Овој процент се базира на вкупно 99,87 отсто од обработени избирачки места. Тоа е за нијанса помала излезност од првиот круг, кога во исто време гласачкото право го остварилеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во селото Драгомнаце во Општина Старо Нагоричане биле расфрлани летоци од политичка партија, додека во Крива Паланка се делеле бонови за гориво. Loading… – Во непосредна близина на избирачко место 1180 во ОУ „Христијан Т.Карпош“ во с.Драгоманце општина Старо Нагоричане забележани биле расфрлани летоци од политичка партија. Летоците се отстранети,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Државната изборна комисија во текот на ноќта ги обработила сите гласови од вчерашниот прв круг на претседателски избори. Loading… Според нивните податоци официјално во Старо Нагоричане победник е Гордана Силјановска Давкова, кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ. Таа освоила 38,06 отсто од вкупниот број гласови, односно за неа гласале 633 гласачи. Втор еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Излезноста во Старо Нагоричaне до 13 часот изнесува 22.38%, односно своето гласачко право го оствариле 681 лице. Loading… Право на глас во оваа рурална општина имаат вкупно 3.043 лица запишани во избирачкиот список. Според статистиката на ДИК, процесирани се скоро сите гласови, односно 99,87 отсто од сите кои досега излеглеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На сите 167 избирачки места во Куманово точно во 7 часот утринава стартуваше изборниот процес за седмиот избор на претседател на Македонија. Loading… Како што информираше Елизабета Стојковска, претседател на ОИК Куманово, право на глас имаат 93.364 граѓани. И во општината Старо Нагоричане, сите 38 избирачки места се отворени навремено,Прочитај повеќе