ОБСЕ

Сподели со своите пријатели

Властите на самопрогласената Народна Република Доњецк (ДНР) најавија дека набљудувачката мисија на ОБСЕ треба да ги прекине активностите на оваа територија до 30 април, бидејќи, како што е објаснето, политичката реалност е променета. Loading… – Активноста на Мисијата не треба да продолжи на територијата на Републиката, бидејќи политичката реалност еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Русија ќе ги повлече своите претставници од Специјалната мониторинг мисија во Украина, изјави постојаниот претставник на Русија во ОБСЕ, Александар Лукашевич. Loading… – Русија ќе ја извести кадровската служба на Секретаријатот на ОБСЕ за повлекувањето на сите нејзини службеници од Специјалната мониторинг мисија поради истекување на мандатот на мисијата иПрочитај повеќе