морбили

Сподели со своите пријатели

Светската здравствена организација (СЗО) објави дека минатата година имало „алармантно“ зголемување на случаите на сипаници во Европа – речиси 45 пати повеќе отколку во 2022 година. Loading… Како што предупредуваат експертите, бројот на заболени се уште се зголемува и потребни се „итни мерки“ за да се спречи натамошното ширење наПрочитај повеќе

a flag on a pole

Сподели со своите пријатели

Романското Министерство за здравство прогласи епидемија на морбили во вторникот, откако регистрираше скоро 2.000 нови случаи во 29 од нејзините 41 округ. Loading… Ова ќе помогне да се зголемат стапките на вакцинација кај ранливите деца, рекоа властите. Министерството ги идентификуваше децата на возраст од 9 до 11 месеци, како иПрочитај повеќе