Михаил Мишустин

Сподели со своите пријатели

Интеграцијата на Русија и Белорусија во сојуз на држави може да овозможи ефективен одговор на западните санкции, изјави денеска рускиот премиер Михаил Мишустин, пренесува ТАС С. Loading… Во разговор со белорускиот премиер Роман Головченко, тој изрази уверување дека со интегрирање на двете земји ќе можат да се спротивстават на притисокотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Приходите на Русија од извозот на нафта и гас се зголемени за 50 отсто, што е очекувана последица од обидите на Западот да ги ограничи, изјави рускиот премиер Михаил Мишустин. Loading… „Обидот да се ограничи извозот на енергетски производи доведе до природно зголемување на приходите на нашиот буџет од нафтаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Западните земји се обидуваат да ја обвинат Русија за глобалната криза со храна и премногу добро разбираат дека самите се виновни за таквиот развој на настаните, изјави денеска рускиот премиер Михаил Мишустин. Loading… „Западните земји се обидуваат да ја обвинат Русија за глобалната криза со храна, а добро знаат декаПрочитај повеќе