мамурлак

From above of sleepy bearded man just awakened rubbing eyes while lying on bed at home

Сподели со своите пријатели

Бурната ноќ може да поттикне многумина да копнеат за брзо решение за немилосрдната главоболка од мамурлак следниот ден. Loading… Но, парацетамолот, колку и да е моќен против главоболка, не се препорачува за тоа. Фармацевтите предупредуваат дека парацетамолот се разградува во црниот дроб со истиот ензим како и алкохолот. Оние коиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

За новогодишните празници се подразбира дека ќе испиете неколку чаши повеќе. Но, мамурлакот кој често следи не е воопшто пријатно искуство и повеќето луѓе секако би сакале целосно да го избегнат. Loading… Според д-р Меган Роси, со следните пет совети можете да избегнете непријатен мамурлак по прославата. Подгответе ги вашитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

По добра ноќна забава, можеби нема да бидете изненадени да се разбудите следното утро мамурни. Но, она што може да ве изненади е дека некои од вашите пријатели нема да почувствуваат никакви негативни ефекти. Loading… Ова се нарекува варијабилност на мамурлак. Во истражувањето, мамурлакот се мери на скала од 11Прочитај повеќе