Мајк Џонсон

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Претставничкиот дом на САД, Мајк Џонсон, денеска најави дека во сабота, на 20 април, ќе стави на гласање голем број нацрт-закони, вклучувајќи го и предлогот за обновување на долго одложуваната американска воена помош за Украина. Loading… „Очекуваме гласањето за конечното усвојување на овие нацрт-закони да биде во саботаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Полскиот министер за надворешни работи Радослав Сикорски го повика претседателот на Претставничкиот дом на САД, Мајк Џонсон, да дозволи гласање за новата американска помош за Украина и рече дека Џонсон ќе биде виновен доколку законот не биде усвоен и Русија напредува на бојното поле. Loading… Во обраќањето до истражувачкиот центарПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Полскиот министер за надворешни работи Радослав Сикорски денеска апелираше до Конгресот на САД да усвои пакет помош за Украина. Loading… „Би сакал ова да го третирате како наш заеднички апел до Претставничкиот дом на САД и до претседателот на Претставничкиот дом Мајк Џонсон самиот да го стави пакетот помош наПрочитај повеќе