холестерол

soy milk, soy, soybean

Сподели со своите пријатели

Количината на холестерол што една личност ќе ја произведе зависи од исхраната. Сепак, една храна која секогаш можеме да ја купиме во продавниците за здрава храна се покажа како совршена за намалување на холестеролот. Loading… Холестеролот му е потребен на нашето тело во одредени количини. Тој игра важна улога воПрочитај повеќе

Како да се намали холестеролот

Сподели со своите пријатели

Како да се намали холестеролот? Високиот холестерол е опасен, предизвикува проблеми со срцето и крвните садови. Loading… Затоа треба да се држи под контрола. Како да се намали високиот холестерол? Всушност, холестеролот воопшто не е непријател. Оваа восочна материја се наоѓа во секоја клетка на телото и врши многу важниПрочитај повеќе

Crop unrecognizable male doctor with stethoscope

Сподели со своите пријатели

На телото му е потребен холестерол за да изгради здрави клетки, но високото ниво може да биде многу опасно. Loading… Поради зголемувањето на вредноста на холестеролот, се зголемува и ризикот од срцеви заболувања, пишува Стил. Ако го слушаме нашето тело, можеме да ги препознаеме најраните симптоми и да реагираме наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Количината на холестерол што една личност ќе ја произведе зависи од исхраната. Сепак, една храна која секогаш можеме да ја купиме во продавниците за здрава храна се покажа како совршена за намалување на холестеролот. Loading… Холестеролот му е потребен на нашето тело во одредени количини. Тој игра важна улога воПрочитај повеќе