група Вагнер

Сподели со своите пријатели

Британската воена разузнавачка служба тврди дека 1.000 платеници на руската приватна воена компанија „Вагнер груп“ биле испратени во источна Украина. Loading… Групата беше активна во Украина, Сирија и африканските земји во последните осум години, постојано обвинета за воени злосторства и кршење на човековите права.     Како е основана групацијатаПрочитај повеќе