Евгениј Вашутин

Сподели со своите пријатели

Командантот на рускиот Ленинградски полк, полковник Евгениј Вашутин, бил смртно ранет на 14 јули, кога се обиделе да им помогнат на опколените припадници на одредот „Бура“, објави Фонтанка, локален медиум во Санкт Петербург. Loading… Претседателот на Собранието на Санкт Петербург, Александар Белски, изрази сочувство и рече дека Вашутин загинал додекаПрочитај повеќе