Детска парализа

Сподели со своите пријатели

Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс ќе одвои 1,23 милијарди евра за борба против детска парализа ширум светот. Loading… Покрај тоа, овие пари ќе бидат искористени за да се спречи појавата на нови варијанти на вирусот кои би можеле да ги избегнат постоечките вакцини. Соопштението беше објавено на Светскиот здравствен самитПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Откако вирусот беше откриен во примероците од канализацијата во Лондон, на сите деца на возраст од една до девет години што живеат во областа ќе им биде понудена вакцина против детска парализа. Loading… Итната кампања за имунизација треба да обезбеди речиси милион деца да ја примат вакцината, вклучително и ониеПрочитај повеќе