Бојан Маричиќ

Сподели со своите пријатели

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ, на денешната прес-конференција ја презентираше искористеноста на ЕУ фондовите, Инвестициската рамка со европски средства за Западен Балкан и што се планира во новиот ИПА 3 концепт за периодот 2021-2027 година, истакнувајќи дека сè подобро и подобро ги користиме фондовите наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска учествуваше на годишниот Самит на Демократија во Југоисточна Европа, посветен на „Војната во Европа: Влијанието на Балканот“, во организација на Меѓународниот републикански институт (ИРИ), кој се оджува во Будва, Црна Гора. Loading… Вицепремиерот Маричиќ се обрати на панел-дискусијата наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска е во еднодневна посета на Црна Гора, каде ќе учествува на годишниот Самит на Демократијата во Југоисточна Европа, посветен на „Војната во Европа: Влијанието на Балканот“, во организација на Меѓународниот републикански институт (ИРИ). Loading… Вицепремиерот Маричиќ ќе се обратиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денес заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања и Национален ИПА координатор, Бојан Маричиќ, го отвори петтиот состанок на Секторската работна група за секторот правда, на кој ја потенцираше важноста на овој сектор особено од аспект на европската интеграција. Loading… – Владеењето на правото претставува сржта на пристапувањето наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ денес одржа онлајн состанок со директорките во германското Министерство за надворешни работи за Западен Балкан, Забине Штер и за Југоисточна Европа, Турција и државите на ЕФТА, Сузане Шуц. Loading… -Позитивните сигнали и поддршката кои ги добиваме од Република Германија исклучителноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денес оствари средба со министерот за сојузни, европски и меѓународни прашања во Владата на Сојузна покраина Северна Рајна Вестфалија, Штефан Холтхоф-Пфертнер. Loading… Вицепремиерот Маричиќ на средбата со министерот Холтхоф-Пфертнер изрази благодарност за посветеноста на германската Влада на европската перспектива наПрочитај повеќе