Благој Бочварски

Сподели со своите пријатели

Министерот Бочварски домаќин на министрите за транспорт од Западен Балкан. Со директорот на Транспортната заедница, Закоњшек, извршија увид на пругата на Коридор 8. Loading…     Со огромна поддршка од Транспортната Заедница, со соседите Албанија и Бугарија, како и Италија, успеавме овој Коридор 8 да го ставиме на главната мапаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Српскиот министер за градежништво, транспорт и инфраструктура Горан Весиќ најави дека утре со македонскиот колега Благој Бочварски ќе потпише Меморандум за изградба на брза пруга од Ниш до Скопје, за што двете земји заеднички ќе побараат средства од ЕУ. Loading… – Ќе потпишеме Меморандум со Северна Македонија и јас сумПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Ејуп Рустеми, денеска присуствуваше и се обрати на настан по повод официјалното пуштање во употреба на магистралниот пат Куманово – Страцин. Loading… Оваа патнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска во 11 часот ќе се обрати на пуштање во употреба на магистралниот пат Куманово – Страцин. Loading… На настанот обраќања ќе имаат и министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Ејуп Рустеми,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Ејуп Рустеми, денеска, беа на увид на градежните активности на експресниот пат Ранковце-Крива Паланка. Loading… Вкупната вредност на изведбата е 62,5 милиони евра, средстваПрочитај повеќе

a pink and blue jet airliner flying in the sky

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски,заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски информираа за изборот на авиопревозници кои се пријавија на јавниот повик за финасиска поддршка за нови авиолинии за период 2023 до 2025 година. Loading… Премиерот Ковачевски истакна дека стратешка цел на Владата еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска присуствуваше на потпишувањето на Договорот за надзор и правен трансакциски советник за изградба на Коридор 8 и Коридор 10-Д, каде имаше обраќање. Loading… Договорот е потпишан со компанијата „IRD ENGINEERING“ која е избрана за надзор и правен трансакциски советник заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Премиерот Димитар Ковачевски, заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и директорот на ЈПДП, Ејуп Рустеми извршија увид во работите на изградба на мостот во населба Проевце на Реката Кумановка, кој е во завршна фаза. Loading…     Премиерот Ковачевски истакна дека пред предвидениот рок завршува реконструкцијата наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заложбите за создавање на развиен и интегриран регион, како и потребата од интензивирање на меѓусебната комуникација со соседите, особено во времиња на светски кризи кои бараат активна соработка и координација, е врвен приоритет на Владата на Република Северна Македонија. Loading… Ова беше потврдено на денешната меѓувладина седница помеѓу Владите наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за транспорт и врски активно и во континуитет продолжува со реализација на својата програма за изградба и реконструкција на патната инфраструктура низ државата и давање поддршка на локалните самоуправи за реализација на проекти кои се од суштинско значење за граѓаните. Loading… Министерот Благој Бочварски денеска оствари работна посета наПрочитај повеќе