Абориџини

woman holding toddler

Сподели со своите пријатели

Австралискиот Сенат во понеделникот го поддржа референдумот за уставни промени со кои ќе се признаат нејзините домородни народи. Loading… Целта на референдумот е да им се даде можност на Абориџините и на жителите на островот Торес да ја советуваат владата во парламентот за прашања кои ги засегаат нивните заедници. РеферендумотПрочитај повеќе