Од што зависи големината на пенисот?

Сподели со своите пријатели

Според последните истражувања на научниците од Универзитетот во Единбург, генетиката дефинитивно е причина број еден зошто некои мажи имаат помал, а некои поголем пенис.

Имено, за време на првите седум недели од развојот на фетусот и машките и женските изгледаат исто. Ако сте добиле Y хромозом од таткото тогаш осмата недела ќе започнат да се развиваат тестисите и другите компоненти на машките гениталии, вклучувајќи го и пенисот.

Вежби за поголем и поцврст пенис! (видео)

Ако по некој случај сте добиле Х хоромозом со оние кои сте ги наследиле од мајката, ќе добиете сет јајници и женски гениталии.

Мажите имаат еден Х хромозом, а жените два. Со оглед на тоа дека момчињата секогаш го наследуваат тој хромозом од мајката и неговата селекција секогаш е случајна, тоа може да објасни зошто еден брат наследил гени за поголем, пенис, а друг за просечен.

Доколку имате мал пенис можете да заработите многу, но под еден услов (видео)

Loading...

Сепак, дефинитивно е установено дека ако таткото има голем пенис, мора да има и неговиот син.

Генетиката меѓутоа може да ја изменат надворешни фактори при растот и развојот на момчињата.

Како телото повеќе се развива, хормоните кои се изложени можат да влијаат на растот. Можат да ја зголемат должината или обемот на пенисот, но исто така со стекнување на некои околности во развивањето на младиот човек може и да се намали „гордоста“.

Четири главни облици на пенисот и што можете да очекувате од нив (фото)

Научниците од Единбург дошле до многу важни резултати од истражувањето, но како и да свртите, на крајот на краиштата најголем дел од мажите имаат пенис помеѓу 12 и 15 сантиметри и тоа е факт кој не може да се оспорува.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.