12.12.2015 10:25

Животни чија бременост трае подолго за разлика од луѓето

Facebook Twitter Google+

Секоја жена која ја минала бременоста знае дека носење на дете во период од девет месеци знае да биде навистина напорно. Меѓутоа, дали сте знаеле дека постојат животни кои своите младенчиња ги носат и по две години?

Ова се некои од животните кај кои бременоста трае најдолго.

Loading...

Камили – 14 месеци

6-Year-Old-Injaz-the-World-s-First-Cloned-Camel-Is-Pregnant-478232-2

Делфини – 12 месеци

Atlantic Spotted Dolphin - Stenella Plagiodon

Зебри – 12 месеци

Grant's_Zebra,_pregnant_again,_Serengeti

Коњи – 11 месеци

tiny-horses-24__605

Loading...

Жирафи – 15 месеци

Giraffe_Couple_In_Love_600

Црн носорог – 17 месеци

pb-101216-blackRhino-cheng-01.photoblog900

Магаре – 14 месеци

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Слонови – 22 месеци

Kenyan-Elephant_2894256b


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments