ЗПЗП Козјак 2013

Сподели со своите пријатели

Здружението на планинари и заштита на планината „Козјак 2013“ од Куманово утре, организира пошумување на месноста „Менкова Колиба” во склоп на проектот „Планинарска инфраструктура – основа за туризам и здрави навики”. Loading… – Пошумувањето ќе се одвива на веќе подготвен терен, но сепак ќе треба да се понесат основни алатиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Здружението на планинари и заштита на планината „Козјак 2013“ викендов го одбележа својот 10-годишеј јубилеј со планинарска тура и забава. Loading…     Околу 250 планинари првин ја искачија матичната планина на здружението Козјак, од селото Враготурце до врвот Китка.     Дел од планинарската тура беа планинари од Скопје,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Здружението за планинарење и заштита на планината „Козјак 2013“ во недела ќе го прослави својот 10-ти роденден планинарски тури и забава. Loading… Како што информираат од здружението, поради учество на поголем број љубители на планината и природата од различни профили, предвидени се две планинарски патеки. Првата патека е за поискусниПрочитај повеќе