Загатки

Интересни загатки и тестови кои ќе ве забават, насмејат, но и подзамислат.

ai generated, albert, einstein

Сподели со своите пријатели

Се проценува дека само еден процент од луѓето можат да го решат, но размрдајте ги мозочните клетки. Loading… Ништо не го стимулира мозокот како добра загатка! Решавањето крстозбори, загатки и слично помага да се одржи мозокот млад и во форма, а исто така се одлични начини за забава. „Изострете ги“Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ова е загатка која е различна од другите што кружат на интернет, затоа што наводно, мажите многу веројатно нема да ја решат. Loading… Задачата е на фотографијата да забележите желка. Загатката на Ајнштајн можат да ја решат само 2% од луѓето, обидете се и вие! Поентата е, велат научниците, декаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Оптичките илузии се фасцинантни бидејќи начинот на кој нашиот мозок ги перцепира сликите може да биде сосема поинаков. Loading… Ова се случува кога она што го гледаме си поигрува со нашата визија. Оваа оптичка илузија стана вирална на социјалните мрежи, а ќе открие дали сте директни или молчаливи, пишува ТајмсПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Интересна загатка кружи на социјалните мрежи. Loading… Цртежот на триаголник пресечен со четири линии отвори прашање што внесоа вистинска бура на коментари на социјалните медиуми. Колку триаголници можете да најдете на сликата? Задача за основците која можат да ја решат само најпаметните (ВИДЕО) Загатката тврди дека вашиот коефициент на интелигенцијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Потребно ви е целосно внимание, бидејќи само 7% од луѓето можат да најдат повеќе од 10 животни на оваа фотографија. Loading… Концентрирајте се, и добро погледнете. Можеби сте меѓу нив. Што гледате на фотографијата? Тест кој ги открива вашите најмрачни тајни! Во коментарите, пишете ни колку време ви требаше заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Оваа година американската Централна разузнавачка агенција понуди и загатка во духот на Ноќта на вештерките во која треба да ги забележите разликите помеѓу две фотографии. Loading… Задачата е многу потешка отколку што изгледа на почетокот. Како дел од својата поделба „Spy Kids“, ЦИА нуди онлајн игри преку кои заинтересираните страниПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Се верува дека само пет проценти од оние кои аплицираат за работа агент на ФБИ успеваат да ја добијат. Loading… Постојат бројни тестови за логика и внимание на деталите, а само еден мозок може да ги одвои од неуспех. Една од нив кружи на интернет – загатка која изнервира милиониПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Одвреме-навреме на социјалните мрежи се шират мозочни закачки, тестови, проблеми со домашните задачи… кои ги забавуваат луѓето или ги тераат да се караат, но сепак ги тераат да ги „разбрануваат намотките“. Loading… Последна во низата загатки кои ги интересираат луѓето на социјалните мрежи е оваа – имате паркинг, на којПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Оптичките илузии можат да откријат некои фасцинантни работи за тоа како се доживуваме себеси и другите, а оваа фотографија ви кажува многу за тоа зошто сте привлечни за другите луѓе Loading… Погледнете ја фотографијата и запомнете што сте виделе прво, а потоа прочитајте што таа кажува за вас.    Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На илустрацијата е прикажано необично дрво. Целиот пејзаж е прилично необичен. Има зелена позадина со трева на неа со жолти дрвја видливи во далечината. Loading… Дрвото што го гледате е необично бидејќи има виолетово стебло. Сепак, некои луѓе можат да се преправаат дека го гледаат лицето. Погледнете ја внимателно сликата,Прочитај повеќе