Интересен IQ тест: Колку триаголници гледате на сликата?

Сподели со своите пријатели

Интересна загатка кружи на социјалните мрежи.

Loading...

Цртежот на триаголник пресечен со четири линии отвори прашање што внесоа вистинска бура на коментари на социјалните медиуми.

Колку триаголници можете да најдете на сликата?

Задача за основците која можат да ја решат само најпаметните (ВИДЕО)

Загатката тврди дека вашиот коефициент на интелигенција е поголем од 120 ако можете да најдете 18 триаголници.

Забавувајте се и обидете се да ги најдете што е можно повеќе.

 

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Село на лото милионери: Мештани се здружиле и освоиле 143 милиони евра