Загатка која го излуде светот: Шансите мажите да ја решат се минимални!

Сподели со своите пријатели

Ова е загатка која е различна од другите што кружат на интернет, затоа што наводно, мажите многу веројатно нема да ја решат.

Loading...

Задачата е на фотографијата да забележите желка.

Загатката на Ајнштајн можат да ја решат само 2% од луѓето, обидете се и вие!

Поентата е, велат научниците, дека машкиот и женскиот мозок работат поинаку.

Поради посебниот начин на кој работат нивните мозоци, жените се многу поуспешни во правењето повеќе од една работа истовремено, но и во решавањето на овие загатки со слики, додека мажите генерално се подобри од жените кога треба само да направат една работа.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Зошто мажите сакаат да ја чуваат врската во тајност?

Се разбира, има многу други фактори кои влијаат врз способностите на луѓето, како што се здравјето и менталното здравје, општо образование и слични работи, што значи дека не секоја жена од прва ќе забележи желка, или не секој маж задолжително ќе успее да го реши овој тест.

Само 2% од луѓето на светот може да ја решат оваа загатка стара речиси 90 години

Сепак, статистиката вели дека жените ќе бидат поуспешни во оваа задача.

Loading...