Водовод

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска ќе бидат привремено без вода поради дефекти или интервенции на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, прекини во водоснабдувањето ќе има кај корисниците од улиците „Сава Ковачевич“ (Болница), улицата „405“ во Пуковско, „Нокола Врапцаров“, месноста Амбар маало, какоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шест локации во Куманово денеска привремено се без вода поради дефекти на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, прекини на водоснабдувањето има на улицата „Никола Карев“, „Живко Чало“,  „11 Ноември“ (сектор стара фабрика на ФЗЦ), „Тане Георгиевски“, „Поток Серава“ и „Др. Рибар“, аПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска привремено ќе бидат без вода поради дефекти или интервенции на надлежните екипи. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, без вода во текот на денот ќе биде улицата „Фетка Наскова“ бр. 32 и околните објекти поради замена на затворач на водоводнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Исполнетоста на акумулациите Липково и Глажња е педесет проценти, информираа денеска надлежните од АД Водостопанство „Куманово-липковско поле“. Loading… Вода за пиење ќе има, можни се рестрикции за наводнување за земјоделците, најавија одговорните. Овие месеци од почетокот на годинава, но и претходните месеци, есента 2021 година речиси и да немаше врнежиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Четири локации во Куманово денеска ќе бидат без вода поради дефекти на водоводната мрежа. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, прекини во снабдувањето ќе има на локациите м.в. Романовски пат (Муслимански гробишта), улицата „Ѓорче Петров“ (Ќошар), како и улицата „Љубица Мијалковиќ“ бр. 18 и м.в.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Централна водоводна цевка на улицата „Јупко Арсов“, зад кумановската Гимназија, вчера пукнала при што нанела значителна материјална штета на еден станбен објект, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи. Кај нив случајот бил пријавен вчера во 06:45 часот, по што тие веднаш го известиле Јавното претпријатие „Водовод“. Со струнаПрочитај повеќе