Весна Трајковска

Сподели со своите пријатели

Околу три милиони евра потроши државата за целосна реконструкција на Државното средно училиште и Регионален центар за стручно образование и обука „Киро Бурназ” во Куманово. Loading…     Денеска на првиот училишен ден, училиштето го посети државниот врв предводен од премиерот Димитар Ковачевски.     Ковачевски направи увид во реновиренитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Интензивно се спроведува реконструкцијата во државното училиште, регионален центар за стручно образование и обука, „Киро Бурназ“ во Куманово, информираа денеска надлежните. Loading…     Во тек се градежни активности за санација на неколкуте објекти од училиштето, ученички дом, работилниците како и централната зграда. Сменета е покривната конструкција, фасадата, прозорците. ВоПрочитај повеќе