велосипед

Сподели со своите пријатели

Дали некогаш сте помислиле дека еден велосипед може да биде поскап од некој автомобил? Ако не сте, знајте дека и тоа е можно. Компанијата „Goldgenie“ од Олдон, која ги произведува овие велосипеди, ги продава за неверојатни 250.000 фунти, односно, скоро 330.000 долари. Дали би пробале од коктелот со злато иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Холандското министерство за инфраструктура предложило парична надокнада за велосипедистите кои на работа одат на две тркала. – Да излеземе од автомобилите и да ги земеме велосипедите. Целта ни е да придобиеме уште околу 200.000 луѓе кои на велосипедите ќе изминат три милијарди километри или повеќе, рекла Стиентје ван Велдховен, одПрочитај повеќе