температура

Сподели со своите пријатели

Во Куријати, Оман неодамна е забележана највисоката ноќна температура во историјата на човештвото: 42,6 степени целзиусови во плус, пренесува CNN. Тој податок потекнува од 26. јуни, а притоа станува збор за најниска температура во период од 24 часа измерена во Куријати, град со околу 50.000 жители. Рекордот го забележал метеорологотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дали знаете дека постојат одредени точки на планетата кде температурите можат да достигнат и до 70 степени целизусови? Ова е приказната за 10. најтопли места во светот. Долина на смртта, Калифорнија Долината на смртта е позната по субтропкста клима, летата се многу топли и долги, а зимите кратки. Во овааПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ниските температури не би требало да бидат причина за избегнување на физичките активности како одење, џогирање или возење велосипед. Условот единствено е прикладно да се облечете. Секогаш кога ќе излезете надвор по студеното време, посебно е важно главата и нозете да ви останат топли. Студените нозе ја зголемуваат можноста одПрочитај повеќе