Советски сојуз

Сподели со своите пријатели

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека одлуката на Советскиот Сојуз да испрати тенкови во Унгарија и Чехословачка за да ги задушат масовните протести за време на Студената војна е погрешна. Loading… „Тоа беше грешка“, рече Путин на прашањето за перцепцијата на Русија како колонијална сила поради одлуката на Москва даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кина денеска даде гаранции дека го почитува „суверениот статус“ на земјите создадени од поранешниот Советски Сојуз по контроверзните изјави на нејзиниот амбасадор во Франција. Loading… „Кина го почитува суверениот статус“ на републиките создадени по распадот на Советскиот Сојуз во 1991 година, изјави за новинарите портпаролката на кинеското Министерство за надворешниПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На територијата на поранешниот Советски сојуз постоеле низа тајни градови за кои единствено знаеле високи службеници на КГБ. За време на СССР изградени се многи интересни архитектонски дела, чии автори и изведувачи во својата работа применувале многу необични решенија. Во реализација на проектот немало пречки, било да се работи заПрочитај повеќе