сезонски грип

Сподели со своите пријатели

Министерството за здравство информира дека од утре (среда, 19.10) почнува бесплатната вакцинацијата против сезонски грип за ризичните групи население во Центрите за јавно здравје низ државата и нивните подрачни единици по градовите. Loading… Заинтересираните граѓани од ризичните групи можат да се пријават преку страницата vakcinacija.mk, а досега се веќе пријавениПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за здравство информира дека од денеска, преку страницата vakcinacija.mk, почнува пријавувањето за бесплатна вакцинација против сезонски грип за ризични групи население. Станува збор за четиритипна вакцина против сезонски грип, од производителот компанијата Абот од Холандија. Loading… Вакцинацијата против сезонски грип е најефикасна мерка за превенција на грип, која спречува појаваПрочитај повеќе